Home TipsAllt du behöver för ett aktivt friluftsliv
Allt du behöver för ett aktivt friluftsliv

Allt du behöver för ett aktivt friluftsliv

Semestern närmar sig med stormsteg och vi får snart njuta av ännu en sommar i vackra Sverige. Under fjolårets sommar, präglad av coronarestriktioner, var det många svenskar som valde att upptäcka nya delar av landet. Oavsett om du var en av dem, eller om du tänkt ge sig i kast med det i år, ger vi tips på sakerna du vill veta inför en semester kantad med friluftsliv.

Rätt utrustning

Något av det viktigaste du bör investera i om du planerar för någon typ av friluftsaktivitet är rätt utrustning. Beroende på din valda aktivitet är olika utrustning av olika vikt. Några av de viktigaste sakerna att ha med är tändstål, ficklampa och bra skor. Beroende på omgivning och din tidsplan kan du komplettera med ytterligare utrustning.

Friluftsliv – bra för både fysik och psyke

Visste du att Folkhälsomyndigheten har slagit fast att friluftsliv har flera god hälsoeffekter på oss människor? Eftersom de flesta typer av friluftsliv innebär fysisk aktivitet ses det som ett bra sätt att hålla igång kroppen. Flera undersökningar visar även att vår psykiska hälsa bli bättre när vi spenderar tid i naturen. Effekterna tycks vara både lägre stressnivåer och bättre minne. Vi hjälper dig när du ska skaffa dig grejer som behövs för ett aktivt friluftsliv!