Fiska gädda

Gädda

Om du är en erfaren fiskare så vet du säkerligen att fångsten blir större i takt med att din fiskekunskap växer. Trots detta finns det dock oerhört mycket att upptäcka och lära sig, och det är det som gör fisket så roligt.

Att fiska gädda

Att fiska gädda handlar mycket om att anpassa sitt fiske till vad den aktuella situationen kräver. Gäddfiske är komplicerat och styrs av många olika omständigheter, men om du är lyhörd och uppmärksam på detaljerna kan du komma långt med ditt fiske. Enligt Fiskejournalen.se är det viktigt att tänka på vilket konstgjort bete du använder när du fiskar gädda. Det finns en mängd olika beten i olika utformningar idag, och många av dessa kan man finna i bland annat olika onlinebutiker. Idag är marknaden för fiskeutrustning mycket stor, och därför finns det ett stort utbud att tillgå på såväl internet som i fysiska butiker.

Vilket bete ska man använda?

Hur ett bete ser ut påverkar dess egenskaper och det är viktigt att använda rätt sorts bete i rätt situation. Den största skillnaden i hur betet beter sig finns i själva storleken på betet. Är det ett knubbigt bete så trycker det undan vattnet mer än ett smalt bete, vilket resulterar i att större vibrationer avges. Ett sådant bete syns lite bättre då den har en tydligare siluett och bör användas i grumligt eller mörkt vatten. Fiskejournalen tipsar om två beten av denna sort; Depth Raider och Cisco Kid. I klarare vatten ska man ej använda ett knubbigt bete, här bör man istället använda ett lite diskretare bete med ett naturligt utseende. Ett slankare bete skär mjukare i vattnet och avger inte lika tydliga vibrationer. När det gäller hur stort betet ska vara så beror det helt på hur gäddorna beter sig. Märker du att gäddorna är aktiva så rekommenderas stora och långa beten som upptäcks fort, till exempel Westins jätte. Är gäddorna lite trögare och inte lika aktiva så bör ett mindre bete användas.

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.