Home Sportfiske på den svenska västkusten

Sportfiske på den svenska västkusten

Sportfiskare på västkustenVästkusten är en populär plats för sportfiskare. Det är verkligen en vacker del av Sverige och särskilt ute på vattnet. Det finns många smultronställen där för sportfiskare vilket gör att det alltid går att prova på nya fiskeställen.

Vilken fisk som finns i havet kan variera lite grann under året. April och maj är den perfekta tiden på året om du vill få upp havskatt. Havskatten är en fisk det finns gott om i vattnen utanför västkusten och det krävs lite speciell teknik för att få upp den. Den brukar nämligen befinna sig ungefär 40 meter ned i vattnet på stenbottnen. Det gör det svårt att få upp fisken men det känns desto roligare när du väl lyckas. Det krävs mer av dig som fiskare när du fiskar just havskatt och du måste vara skicklig med den agnade kroken.

Ett populärt ställe att fiska på vid västkusten ligger bara någon mil norr om Göteborg. Där hittar du Björholmens marina. Det är ett bra ställe att utgå ifrån med båt och väl ute i havet finns det gott om fisk.

När det kommer till havsfiske är det alltid roligare att ha en båt. Om du inte har det men ändå vill ge dig ut på det stora blå finns det gott om företag som anordnar fiskeresor på västkusten. Om du inte har ett eget spö kan de också hjälpa dig med det. I havet på västkusten kan du bl.a. fiska efter makrill, torsk, bleka, gråsej, havskatt och plattfisk.

Om du föredrar att fiska i sjöar finns det så klart också många goda alternativ även för dig. Gula kortet är ett fiskekort som ger dig tillträde till 58 vattendrag och sjöar som är kända för att ha mycket fisk. När du skaffar dig gula kortet får du också information om vilka platser som är bra att fiska på.