Home FiskeFisketips för nybörjaren

Fisketips för nybörjaren

Fiske är både en populär fritidssysselsättning och sport. Här har vi samlat ett antal tips för nybörjaren som förhoppningsvis låter nya fiskeentusiaster att komma igång snabbare och ha lite bättre framgångar.

Bete

Vilket bete man bör använda beror ju lite på vilken fiskemetod man använder sig av. Håller man till exempel på att meta är ju mask såklart en klassiker som kan ge napp från alla möjliga sorters fiskar. Men det finns även dem som fiskar med allt från räkor till ostbågar. Väljer man istället haspelfiske kan man istället satsa på några jiggar till att börja med. Det finns ett stort utbud vad gäller beten för haspelfiske och som man blir mer erfaren kan man söka att utöka sin repertoar.

Väder

Om man vet vad man gör kan man få fisk i vilket väder som helst, men som nybörjare kan det vara bäst att ge sig ut efter det har regnat, så håll koll på väderleksrapporterna. Det är också bra att veta att är det väldigt varmt väder och temperaturen i vattnet ligger upp emot 15-20 grader kommer fiskarna att ställa sig på botten där det är svalast. Tänk även på att försöka fiska i den riktning vinden blåser. Vinden för med sig insekter som fiskarna sedan dras till.

Tidpunkt

Fiska kan man även göra när som helst på dagen, men det finns tider som är bättre än andra. Morgon och kväll är de absolut bästa tillfällena eftersom fisken ofta söker sig in mot land under dessa tider. Det är ju även mindre chans att vattnet är för varmt under denna tid, vilket ju som tidigare sagt gör fisketurerna mer framgångsrika.