Home FiskeSommarens fiske

Sommarens fiske

Sommaren är en speciell årstid för sportfiskare, tänk att få packa ner flugspöet och åka iväg en tidiga sommarmorgon till något närbeläget vatten där man vet att det står fisk och väntar på att få bli fångad.Säkert så har du som sportfiskare dina platser som du gärna återkommer till då du vet att fisket brukar fungera där. Det är ungefär som om man hittat ett bra kantarellställe, man berättar inte för någon annan utan man själv nyttjar detta ställe på samma sätt när det gäller fisket. Möjligtvis att man kanske tar med sin bästa polare på en fisketur.Så här i början på fiskesäsongen kan det vara bra att kolla över sin fiskeutrustning. Ladda på ordentligt med flugor och drag så att du är väl förberedd inför sommarens fiskeäventyr. Kanske det även är dags för en ny flytväst då den gamla börjar på att vara välanvänd. När allt är beställt är det bara att invänta paketet med prylar, kolla över spön och annan utrustning så att allt är i topp. Man vill ju inte stå där och se fisken vara på hugget och att utrustningen felar.

Populära fiskeplatser från norr till söder

  • Byskeälven sägs vara en av landets bästa älvar med lax, från Arvidsjaurs kommun rinner älven genom skogs och myrlandskap och mängder av sjöar för att mynna ut i Bottenviken i Byske, tack vara landhöjningen så faller älven i den nedersta delan 38 meter på hela 11 kilometer vilket gör den sträckan till en perfekt lekplats för laxen.
  • Längre söderut så hittar vi Eksjö, här finns det gott om sjöar och ett antal åar som kan vara av intresse för fiske. Med ungefär 170 sjöra så har man möjlighet att fiska i ett 40-tal av dessa. Det är abborre, gädda, mört, brax och sutare som är stört chans att fånga och abborren är den man kan få mest av. I sjön Solgen finns det inplanterad regnbåge men också ett bra bestånd av Gös.
  • Även i Skåne finns det paradis för sportfiskare, visst närheten till havet gör att detta lockar och havstrolling som en av de största. Ivösjön som är Skånes största sjö erbjuder roligt fiske och nordöstra skåne så hittar du en del åar som som man kan prova fiskelyckan i. Rönne å som mynnar ut i havet går lax och havsöring så långt som fyra mil uppströms. Här finner öringsfiskaren sitt paradis och rekordet på havsöring är ungefär 10 kg så nog finns det stor havsöring att hämta.