Home FiskeVandring och fiske – starkt sammankopplat

Vandring och fiske – starkt sammankopplat

För att hitta riktigt bra fiskevatten där man får vara för sig själv och koppla av på riktigt, krävs det allt som oftast i Sverige att man måste ägna sig åt en hel del vandrande. Något som vi inte har någonting emot överhuvudtaget.Det är inte ovanligt att den som tänkt att fiska i svenska vatten först tar bilen till någon strategiskt smart destination, för att sedan fortsätta resten av sin resa till fots. De allra flesta som fiskat i större utsträckning, vet om att man kan behöva gå en bra bit för att hitta extra bra fiskevatten, som varken är utfiskade eller fullt av andra entusiaster. Man vill helt enkelt inte stå och stångas i onödan med andra fiskare om detta kan undvikas, då fiske för många bland annat är en höst meditativ syssla, där det är svårt att koppla av på samma sätt med en massa andra människor runt sig.

Viktigt vad man har på fötterna vid längre strapatser

Vi kan även konstatera rätt snabbt att den som ofta går långa sträckor i skog och mark behöver ha någonting bra på fötterna. Ett par rejäla kängor är vad de allra flesta föredrar, om det inte är så att man fiskar på ett sådant vis att man kliver ner i vattnet. Det går dock bra att ta sig till den plats man ämnar fiska på i ett par skor, och sedan byta till ett annat par som tål än mer väta när man väl kommit fram. På detta vis sparar man faktiskt en hel på fötterna och det kan vara värt den extra tyngden i ryggsäcken.

För dig som aldrig känt skillnaden

Om du aldrig tidigare testat på att leta dig till en sjö eller annat vattendrag längre bort från civilisationen, men i övrigt älskar att fiska, så rekommenderar vi att du gör det när det nästa gång som ett fisketillfälle uppenbarar sig på horisonten. Alla med ett genuint intresse bör nämligen få chansen att känna på skillnaden mellan vanligt fiske, och sådant där man med allra största säkerhet får vara för sig själv, kanske på en plats där väldigt få varit tidigare. Spännande fiske, minst sagt!