Home FiskeSvenska fiskevatten

Svenska fiskevatten

I Sverige har vi med tusentals sjöar och andra vattendrag samt en kust som mäter hela 2 400 km utmärkta förhållanden för bra fiske. Av den anledningen kommer här några tips på bra svenska fiskevatten.

Skåne

I vårt allra sydligaste landskap finns gott om härliga fiskevatten. I Öresund fiskar man med fördel bland annat makrill, torsk och horngädda.

Blekinge

Är man intresserad av att fiska och befinner sig i Blekinge skall man givetvis ta chansen och fiska lax i Mörrumsån, som är vida känd för sitt laxfiske.

Västkusten

Ett annat fint svenskt fiskevatten är förstås Västkusten. Längs med Bohuskusten hittar man bland annat torsk, sej och makrill och så givetvis också en hel del skaldjur som hummer och krabba.

Vättern

Sveriges näst största sjö är även detta ett mycket bra fiskevatten där man hittar hela 31 olika arter, bland annat gädda, röding och insjölax.

Norrland

De norrländska vidderna bjuder inte bara på fantastiska naturupplevelser utan också fint fiske. I de iskalla fjällsjöarna hittar man bland annat fjällröding som trivs bra i just kallt vatten.