Home FiskeEn fyrbenta kompanjon på fisketuren

En fyrbenta kompanjon på fisketuren

Även om många sätter ett stort värde på att själv bege sig iväg på en fisketur med endast naturen omkring sig, betyder inte det att man inte kan ta med sig en vän på äventyret, dock av annan ras.För många handlar fiskeintresset om avkoppling och rekreation. Man behöver helt enkelt en hobby där man kan slå vardagen åt sidan, för att bara existera mitt i ögonblicket, utan att behöva bekymra sig om sådant som månadsrapporter eller liknande störelsemoment som motverkar ens förmåga till inre frid. Därför är det även vanligt att många sportfiskare väljer att bege sig till skogs eller fjälls på egen hand, utan vänner eller familj i hasorna. På det viset får man i allt större grad möjligheten till den tystnad som bara kan upplevas utanför samhället i ensamhet med naturen och dess djurliv.

Ensam men ändå inte

Det är även vanligt att de som väljer att resa iväg ensamma inte riktigt är det ändå. Vi menar på intet vis att vara kryptiska och presenterar därför snabbt anledningen till detta – hunden! Människans bästa vän och fyrbenta vapenslagare passar som handen i handsken som sällskap för fisketuren, även om man inte använder hunden på samma vis som i till exempel, älg, björn eller fågeljakt. Det är på samma gång extremt värdefullt för hunden att få vistas med sin ägare i skog och mark, något som i slutändan är svårt att sätta ett konkret värde på, men som uppskattas djupt av hunden. Det är något som blir extra lätt att upptäcka när de nästa gång börjar inse vad som är i görningen, på dess ökade energi och lycka. Många hundar har svårt att veta hur de ska hantera den sprudlande glädje som uppstår och vankar därför av och an, skäller glatt, viftar på svansen, i en nästan frenetisk trans, som är svår att missunna dom.

Energi för att orka

Tänk på att ta med en större ranson utav foder än vad hunden vanligtvis äter när ni beger er av tillsammans, eller ett foder som innehåller en högre grad näring. På internet finner du även många andra vettiga ting skapta för din hunds välbefinnande. Det är det faktum att hunden får ströva fritt vid din sida och hoppa runt bland mossa och träd som gör att den förbrukar betydligt mera energi än på hemmaplan, egentligen den uppenbara anledningen att den rör sig mer än vanligt. Detta kommer mest troligt även att vara märkbart vid dagens slut och läggdags, då hunden med all sannolikhet kommer somna gott vid din sida.