Home FiskeFörsta stora fisketuren i vildmarken

Första stora fisketuren i vildmarken

Är det dags för din första riktiga fisketur på annan ort? Med våra smarta tips får du en fulländad resa med tips om fisket och tips på vad du kan göra i väntan på nästa fiskerunda. 

Kolla upp området först

När du valt ut vilket område du vill besöka, gör lite efterforskningar om platsen. Du har säkerligen redan tagit reda på vilken sorts fisk du kan dra upp, men ta också reda på om du behöver fiskekort. Kolla igenom dina fiskeprylar och se om någonting fattas: behöver du köpa lite mer lina eller är det dags att prova några nya drag?Området kanske kräver båt, börja söka efter platser i närheten där du kan hyra om du inte har en egen. Om du ska tälta i området måste du se om det finns några möjligheter till detta.

Packningen

Tar du bil är det bättre att packa lite för mycket, extrasakerna tar bara lite plats. Ska du åka tåg, flyg eller buss gäller det att packa smart. Du slipper konka omkring på stor packning och besvärar inte medpassagerare genom att ta upp dubbelt utrymme.Gör en lista på vad du behöver ta med och checka av allteftersom, det är lättaste sättet att se till att allting kommer med på resan.  Det finns många bra packningstips att ta del av på nätet, beroende på vilken sorts resa du planerar.

Underhållningen

Man ska inte fiska hela tiden, det kommer att finnas lediga timmar för lite annan avkoppling. Mobilen är en riktig underhållningsmaskin. Köp gärna med en solcellsladdare, då slipper du oroa dig att mobilen ska få slut på batteri.Prova en gratismånad på Netflix och se film på kvällarna. Dock rekommenderar vi inte detta om du inte har obegränsat med surf: att strömma videos kräver nämligen mycket surf. Du kan få slut på en kväll om du har otur.

Säkerhetsåtgärderna

Ska du vara på en öde plats och fiska själv, gäller det att du är förbered. Kolla upp om du befinner dig i ett björnområde: då rekommenderas det att man hänger upp maten under natten så ingen björn bjuder in sig själv på matkalas. Alla kläder mat matfläckar, kastruller och drycker ska också hängas upp. Se till att du sover en bra bit bort från maten och ha i åtanke att när man är i björnområde, är det ditt ansvar att respektera björnens område.Om du tror att du kommer vara utanför cellmottagningsområdet, måste du ha andra sätt att kontakta omvärlden. En satellittelefon kan vara en bra idé. Och kom ihåg, meddela alltid någon vart du åker och hur länge du planerar att vara borta. Om något skulle gå på tok, kan det vara enda sättet att bli räddad.