Home FiskeSportfiske på semestern

Sportfiske på semestern

Är man en person som gillar fiske är den perfekta semestern en kombination av fiske och avslappning, sol och bad. Många tror att man behöver resa utom landets gränser för att få uppleva sportfiskets charm. Norge är ett land som är känt för sitt fantastiska fiske, men man behöver inte åka så långt. Är ni en familj som älskar friltfliv, avkoppling och fiske på samma gång? Då har vi några tips på perfekta platser i Sverige.

Mosjön

Sportfiske

Vårt första tips går till ett område cirka 2 mil norr om Örnsköldsvik, efter kusten, naturnära men nära kommunikationer på samma gång. Nämligen Mosjön. Mosjön är en sjö med inplanterad ädelfisk där du både kan fiska öring, röding, regnbågsutsättning, abborre och gädda. Här är det vacker miljö med skogen runt knuten. Här finns både handikapp anpassade bryggor, toalett, vidskydd och asfalterad väg ända ner till sjön. Perfekt för barnfamiljen som vill kunna ta med vagnen ner till sjön. Intill sjön finns vackra Mosjöns Camping där du och din familj kan bo. Här får du bo i nyrenoverade fräscha stugor och på sommaren finns bland annat minigolf och hopp-tält för barnen att roa sig med.Vill du vara med på premiären och är intresserad hur och var du får tag i fiske kort kan du kolla på www.ornskoldsvik.se för mer information.

Indalsälven

Vårt andra tips hamnar en bit in i landet, i höjd med Sveriges mitt, nämligen Indalsälven. Denna älv är en av Sveriges vattenrikaste älvar och den sträcker sig från Ånnsjön, genom Jämtland och Medelpad för att slutligen mynna ut i havet i höjd med Timrå. Här hittar man spännande fiskar att fiska så som harr och öring nedströms och även abborre och gädda uppströms. Vill du bo nära Indalsälven är Lits camping och stugby en perfekt plats att bo på med familjen. Här finns förutom det fantastiska fisket även lekplats, badplats och minigolf för barnen.För att läsa mer om fisket kring Indalsälven kan ni läsa mer på www.sportfiskeguide.se.Gillar du fiske är vårt hetaste tips att uppleva de fantastiska platserna Sverige har att erbjuda.