Home FiskeSticka Varma Sockor Till Nästa Fisketur
Sticka Varma Sockor Till Nästa Fisketur

Sticka Varma Sockor Till Nästa Fisketur

Pimpelfiske på isen eller öringsfiske i april är roliga aktiviteter som kan ge kalla fötter. Likaså att stå i en bitande fjällbäck eller sitta i en båt om våren. Kylan från isen eller det ouppvärmda vattnet tränger in genom skodonen och förvandlar dina tår till isbitar. Otåligheten och irritationen över att det inte nappar ökar när värken gör att du vill ge upp fiskafänget och istället sätta dig med fötterna framför en brasa. Det finns sätt att undvika detta scenario. Med varma sockor kan du lugnt fiska vidare.

Sticka ullsockor

Det enskilt bästa materialet för att sticka sockor är ull. Detta material är idealiskt för lågintensiva aktiviteter som fiske. Dessutom fortsätter ull att värma även om sockan blir fuktig av svett. Odören från dina fötter blir för övrigt mindre påtaglig då ull är antibakteriellt.

Skaffa utrustning

Det finns flera olika stickbeskrivningar och stickmönster som du kan ta hjälp av. På nätet kan du skaffa det som behövs för att kunna sticka ett par sockor. Du hittar både stickor och ull. Till sockor väljer du ull med lite grövre och längre fibrer. Det gör ullen slitstarkt. Grått garn är också tåligare mot nötning. Så passa på att sticka dig ett par sockor nästa gång du sitter framför brasan och värmer dina fötter.