Home FiskeTips till isfisket

Tips till isfisket

Isfiske är något vi här uppe i Sverige har goda möjligheter för ett antal månader varje år. Den exakta längden beror så klart på medeltemperaturen och var i landet man bor. Har man erfarenhet av detta sedan tidigare men drar sig för att kalla sig själv en expert på något sätt och vis kommer här några praktiska tips som kan hjälpa en vid nästa tillfälle.Leta även andra, mer allmänna tips om fiske för att få in rätt mentalitet och teknik när det gäller fiske i överlag.

1 Kom rätt utrustad

Det är inte komplicerat att börja med isfiske, men dyker man inte upp med rätt utrustning kommer man inte ha en bra dag. Isborren är så klart ett måste tillsammans med pimpelspöet, agn och krok. Utöver detta ska man också se till att klä sig så varmt som möjligt. När man håller sig still är det svårare att hålla värmen.

2 Våga fiska högt

Det finns inget som säger att man måste fiska nära botten för att få napp. Vissa fiskar, som till exempel gäddan, kan lätt stiga upp till 10 meter från botten för att hugga sitt byte. Detta är dock inte en regel som går att applicera överallt, men värt att prova på ändå.

3 Tänk på ljuset

Ju djupare in på vintern vi kommer desto mer kommer vissa fiskars huvudsakliga huggperioder vara begränsade till gryning och skymning. Ser man till att försöka lista ut hur ljusförhållandena är under isen kan man ofta få bättre fångst.