Home FiskeBra att ha med sig på fisketuren

Bra att ha med sig på fisketuren

Vi har tidigare skrivit om nödvändig utrustning för olika typer av fiske. Här tänkte vi fokusera mer på sådant som inte krävs för att kunna fiska, men ändå kan vara bra att ha med sig. Det är upp till var och en om prylarna vi radar upp här är värt att lägga ut pengar på eller inte.

Håv

Håven kanske inte är ett fullt nödvändigt redskap när det kommer till fiske. Men det går inte att neka att det är ett riktigt användbart sådant. Håven gör det mycket enklare att plocka upp fisken. En våldsamt sprattlande fisk i änden av en lina kan vara ett stort besvär för fiskaren, speciellt när den börjar bli ordentligt stor.

Digitalvåg

Oavsett om man fiskar för rent nöjes skull eller om man är ute efter att fånga en riktig baddare kan digitalvåg vara ett fint redskap att ha med sig. Det finns en hel del modeller på marknaden att välja mellan idag. Ett tips är att välja en med ett ergonomiskt handtag så kan man hålla upp även riktigt tunga fiskar utan större besvär.

Avkrokningsmatta

När man har fångat en fisk måste man ju avlägsna kroken på något sätt. Att göra detta på stranden eller på gräset är inte alltid så praktiskt. En avkrokningsmatta är ofta det bästa valet och skyddar även fisken om man fiskar med metoden catch and release.

Linklippare

Om allt går perfekt under en fisketur behöver man aldrig trassla med linan. Men det är inget man ska utgå från. När en lina trasslar in sig i något och man inte kan reda ut det är det bäst att ha en riktig linklippare till hands.