Home FiskeVara ute i skog och mark
Vara ute i skog och mark

Vara ute i skog och mark

Att vara ut i skog och mark innebär inte alltid att det är fråga om fiske eller jakt för den delen. Det finns de som älskar att vandra i naturen och njuta av de upplevelser man får vara med om. Man hittar snabbt sina favoritställen som man gärna återvänder till men vill också uppleva nya platser att upptäcka.

Sverige är fantastiskt på många sätt och vår natur är något som vi ska vara rädda om. Vi har vår allemansrätt som ger oss tillgång till mycket av vår natur. Denna rätt ska vi vårda så vi fortsättningsvis kan få vistas i skog och mark och få nya härliga upplevelser. För att vara ute i naturen så gäller det att man är utrustad på rätt sätt.

Här följer en lista på några saker som kan vara bra att ha med sig:

  • Varma kläder – Är man länge utomhus så kommer det att kunna bli kyligt, speciellt på senhösten och vintertid. Värmande kläder är alltid bra att ha på sig.
  • Kängor – Om ni ska vandra så är kängor en viktig detalj. Det gäller att skaffa sig bra vandringskängor som både tål väta men håller fötterna varma om det är kyligt ute. De ska naturligtvis vara bekväma att vandra i.
  • Kniv – då man befinner sig i skogen så kanske man vill göra upp en eld. Då är kniven bra att ha för att tälja till vedpinnar som gör det enklare att starta upp elden med.
  • Ryggsäck – Det är alltid bra att ha en ryggsäck med sig även om man bara är ute kortare stunder. Packa med lite extra kläde och en matsäck naturligtvis. Mat och fika smakar alltid gott utomhus.