Home FiskeTesta nya former och platser för fiske

Testa nya former och platser för fiske

Fiske är en fantastisk fritidsaktivitet som delas av många idag. Och i Sverige har vi många möjligheter för fiske, både när det kommer till platser och metoder. Som fiskeentusiast kan det vara roligt att bryta ut ur sitt vanliga mönster emellanåt och testa på något nytt.

Fiske från båt eller flotte

Vid strandkanten är där många först fick prova på att fiska. Och det är också där de flesta fortsätter spendera sin tid med fiskespöet. Men har man tillgång till båt är det en härlig upplevelse att fiska från den också ute på sjön eller till och med i havet. Alternativt kan man använda en flotte om man är på en relativt stilla sjö. Då kan man till och med använda sig av en bastuflotte och kombinera fiske med andra härliga aktiviteter.

Fiske på isen

Vintertid förändras fisket för alla. Men det betyder inte att man måste sluta fiska. En solig och fin vinterdag kan lite isfiske vara precis det som behövs för att förgylla dagen. Isfiske är något som kräver lite specialutrustning men är annars väldigt likt att meta. Det kalla vattnet gör det dock ännu viktigare att man alltid har säkerheten i åtanke på fisketurerna.